HTML

2008.07.18. 13:13 kaddi

2. nap

TÖRÖKORSZÁG - VÉGRE!

Szép, dombos táj, közepén két irányból 3-3 sávos út, forgalom nincs, autókat is csak néha látni, de mégkevesebb embert. Az utat viszont egyenesen, több km hosszan lehet látni.

Gondoltuk, sok a szegény, nincs pénzük autóra, köztudott, hogy a benzin is drága náluk. Jó, utána rájöttünk, hogy a fele nem is  igaz. Lakosság nagy százaléka nagyvárosban lakik, s ezek közti települések eléggé kihaltnak tűnnek, vagy nem is lehet találni semmit.

A nagyvárosokról - zsúfolt, teli autóval, rendezettek, minden felujítás alatt, virágokkal való díszítés, hidak, utak építése folyik, és rengeted új lakóteletet készítenek. Komolyan mondom, öreg házat nem is láttunk, csak újat, vagy még befejezetlent. Nem is értem, eddig hol laktak az emberek, vagy kiket is várnak abba a rengeted új lakásba???

Az emberek nagyon kedvesek, segítőképesek, még akkor is ha nem beszélnek angolul. De azt fölösleges megkérdezni  tőlük útbaigazításnál, hogy milyen messze van, mert mindenki azt fogja válaszolni hogy 2 km. De lehet hogy még megkérdezi a haverját is, hogy biztos 2 km, s ő is rámondja nagy mosolyal. Valójában lehet 100 m, vagy 10 km is.

A vezetésröl. Nagyon féltem, mikor elindultunk, mert mindehol csak azt olvastam, hogy a törökök nem tudnak vezetni, nagyon kell vigyázni, nem adnak elsőbbséget,... Szerintem ez hülyeség. Mindenki még a szabályokat is betartotta.

Arra azonban figyelni kell, hogy náluk van olyan redszer, hogy aki körforgalomban van, nincs elsőbbsége, általában 3x kell megállnia piros táblánál.

Az útjaik jók, sztrádán csak keveset kell fizetni. A Boszporusz hidon csak akkor kell fizetni ha Ázsiába megyünk, de csak kártyával lehet. Mi persze megállítottuk a sort, s biztos nem mi voltunk a legszimpatikusabbak. Majd gyorsan megkértünk egy törököt adja oda az ő kártyáját, s mi készpénzt adunk érte.

Az utunk folytatása,  Márványtenter északi oldalát választottuk, majd azt mondták jobb lett volna a déli. Mindegy.

15:30 kor indult a hajó Isztambulból Yalovába, majd végre elértük Bursát kb. 18:00kor.

1250 km / 18,5 h vezetés.

(jobbra számítottunk, csak sok görög "sztrádán!" nem tudtunk haladni csak 50 km/ó val, ami meg jobban bosszantott, hogy elkérték a pénzt még olyan útszakaszokra is.)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://torokorszagi-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr71574247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása